Az uniós források jó helyre kerülnek Miskolcon

Megosztás

A 2017 és 2020 közötti uniós időszakban 35 milliárd forintos lehívható uniós forrás állt a város rendelkezésére. 2019 októberéig, azaz csaknem a programidőszak végéig azonban ennek csak 17 százalékát használta fel az előző városvezetés. Azt sem elsősorban a fejlesztések kivitelezésére, sokkal inkább azok előkészítésére fordították. Ebből a helyzetből indult a Miskolc érted fejlődik program, amelynek számos pozitív eredményét láthatjuk a környezetünkben.

Mondhatnánk, jó munkához idő kell, de a két év alatt leginkább csak módosítgatták, változtatták a terveket, így a jelenlegi városvezetésnek kellett a nagyobb, városfejlesztési szempontból kiemelt projekteket – mint például a miskolctapolcai őspark fejlesztése, az Avasi kilátó felújítása, az Avas tető fejlesztése, kerékpárutak, Dayka-átkötés – „eljuttatni” a kivitelezésig.

Ez nem csak egy egyszerű elindítást jelentett, hanem sok esetben a tervek ésszerűsítése, javítása is szükségessé vált. A Veres Pál vezette önkormányzat négy év alatt megmentette a város számára rendelkezésre álló 35 milliárd forintos forrást.

17 százalékról közel 100 százalékra sikerült felküzdeni a forráslehívást. Amit nem sikerült megmenteni az előző városvezetés nem megfelelő előkészítési munkája miatt például a Diósgyőr-Lillafüred kerékpárút, amelynek a nyomvonalát addig módosították, míg a környezetvédelmi főosztály nem adta ki a környezetvédelmi engedélyt. De említhetnénk Miskolctapolca-Komlóstető összekötő kerékpárutat, ami a nem megfelelő előkészítés miatt nem kapott vízjogi létesítési engedélyt. Miközben mindkettő – és számos beruházás, amely az előkészítetlenség miatt nem valósulhatott meg – hiánypótló lett volna közlekedésfejlesztés szempontjából Miskolcon.

A megörökölt TOP programozási időszakot kihasználta az önkormányzat és számos fontos, a városlakók életét megkönnyítő, a város turizmusát élénkítő, a város értékeit, kulturális hagyományait megőrző projektet hozott létre.

Fotó: Veres Pál Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek